Training: „Petrel Introduction” – București

SPE University of Bucharest Student Chapter și Asociația Studenților Geologi și Geofizicieni, în parteneriat cu Facultatea de Geologie și Geofizică și Schlumberger Company pregătesc o nouă activitate, esențială domeniului nostru.

Care este activitatea?

Este vorba despre training-ul intitulat „Petrel Introduction Training”, dedicat studenților, organizat cu scopul de a le oferi oportunitatea de învățare și îmbunătățire a unor skill-uri, precum corelarea corectă, modelarea geologică și de faciesuri, analiza zonelor de risc, modelarea petrofizică și cea hidrodinamică.

Cine este trainer-ul?

Dl. Ing. Alin Popa are o experiență vastă în domeniul Geosciences și are titlurile de Petrel Instructor și Petrel Technician, în cadrul Schlumberger Company.

Când are loc?

Între orele 10:00-14:00, pe următoarele date:

-11, 18 și 25 Martie

-01, 08 și 15 Aprilie

-13 Mai

️Pentru obținerea certificatului, participarea este obligatorie în zilele listate anterior.

Numărul de locuri este limitat, iar înscrierea se face prin completarea formularului https://forms.gle/DoKrQDZiJMo3RjVCA, până la data de 10 martie, ora 22:00.

 

Workshop: „Interpretarea seismică a
prezenței gaz-hidraților și a gazelor asociate” – București

Workshop-ul este organizat în colaborare cu ASGG, SPE Student Chapter și Facultatea de Geologie și Geofizică, Universitatea București.
Invitatul este ing. Cosmin Ghiță, OMV Petrom.
Descrierea evenimentului este sintetizată in mesajul transmis de acesta: „Workshop-ul îsi propune atingerea a două obiective importante: primul presupune însușrirea unor cunoștiințe introductive cu privire la formarea gaz-hidraților și a acumulărilor de gaze asociate, iar cel de-al doilea vizează interpretarea seismică a prezenței gaz-hidraților și a indicatorilor direcți de hidrocarburi. Fie că ești în anul I, IV sau la Master, te aștept cu drag să discutăm lucruri mișto.”
 
Evenimentul se desfășoară pe 4 martie 2022, de la ora 14:00, la Facultatea de Geologie și Geofizică, etaj I, sala 1 (sala de curs).
Pentru înscriere, completați formularul de înregistrare din link acesta.
 

SĂPTĂMÂNA GEOLOGIEI 2021 – Program București

Tu de câte pietre ai nevoie?

Expoziția organizată de Societatea Geologică a României în parteneriat cu Biblioteca Metropolitană București, Mihail Sadoveanu, cu ocazia Săptămânii Internaționale a Geologiei, explorează relația dintre viața fiecăruia dintre noi și geologie.
Fiecare rocă este privită din punct de vedere științific și artistic imbinand informatii la scara microscopica si macroscopica cu contextul geologic.
Impactul geologiei în viața nostră este subliniat prin expunerea obiectelor rezultate din prelucrarea diverselor roci si minerale.
Expozitia se desfasoara in perioada 20 octombrie – 20 noiembrie 2021.
Un tur virtual al expoziției virtuale va fi disponibil incepand cu 20 octombrie.

SĂPTĂMÂNA GEOLOGIEI 2019 – Program național

Conferințe

Geoștiințe în secolul XXI

Stimati membri SGR,

Sunt invitați la SIMPOZIONUL ȘTIINȚIFIC ”GEOȘTIINȚELE ÎN SECOLUL XXI”  organizat cu ocazia aniversării a 80 de ani de viață a profesorului Emil Constantinescu. Evenimentul va avea loc în data de 22 octombrie 2019.

Publicații

Trilogia Resurselor Minerale ale României